POSJETITE 85.114.140.135:28022 NOVI JEDITE KOD JOA SERVER!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
HomePortalSearchRegisterLog in

 

 Pravila foruma

Go down 
AuthorMessage
Baya
Admin
Admin
Baya

Broj komentara : 160
Join date : 2011-04-08
Age : 25
Mjesto : Sarajevo

Pravila foruma Empty
PostSubject: Pravila foruma   Pravila foruma EmptyFri Apr 08, 2011 10:02 pm

PRAVILA FORUMA

Forum Jedite Kod Joa je interaktivna društvena platforma za razmjenu mišljenja, diskusiju i međusobno informisanje korisnika.

Osnovna pravila i uputstva za korištenje foruma su zamišljena da olakšaju međusobnu komunikaciju korisnika, i održavanje foruma u tehničkom i koncepcijskom smislu:

1. Forum je otvoren za sve Igrace servera i ostale dobronamjerne diskutante bez obzira na njihovu nacionalnu ili vjersku pripadnost.

2. Zabranjeno je vrijeđanje po nacionalnoj, vjerskoj ili polnoj osnovi kao i korištenje termina koji su opšteprihvaćeni kao uvredljivi za neki narod ili društvenu skupinu.

3. Teme moraju imati uvod, razradu i zaključak, te sadržavati minimum informacija potrebnih za diskusiju. Postavljanje velikih kopija tekstova, velikog broja linkova, bez obrade i uvoda, te naznačavanja izvora tekstova (ili svrhe linkova), nije dopušteno.
Preporučujemo da pregledate forum prije otvaranja nove teme. Otvaranje tema bez sadržaja, smisla, ili otvaranje velikog broja tema u kratkom vremenu(flood) nije dopušteno. Također, prije odgovaranja na temi, provjerite sadržaj zadnjih stranica teme.

4. Moderacija/uređivanje foruma

Moderatori i administratori mogu izbrisati, editovati, kopirati ili premjestiti bilo koji tekst ili temu. Svaki moderator je istovremeno i diskutant foruma tako da i za njega važe ista pravila pristojnosti i ponašanja u komunikaciji, kao i za ostale korisnike.

Odluke moderatora se moraju poštovati.

Ukoliko smatrate da je potrebno, moderatoru se možete obratiti privatnom porukom u vezi problema vezanog za diskusije na forumu.

Javno komentarisanje moderacije i "prozivanje" moderatora nije dopušteno. Rad moderatora nadzire urednik foruma kojem odgovara čitav tim.

Isključivanje korisnika (ban) je krajnja mjera kojoj se pribjegava samo u slučaju teškog ometanja rada moderatora te ignorisanja opomena. Dužinu kazne određuje administrator i njegova odluka se mora poštovati.

Korisnički račun i tekstovi, te sve primljene i poslane privatne poruke korisnika mogu biti u potpunosti uklonjeni od strane administratora, što se radi samo u slučaju zloupotrebe foruma od strane korisnika.

5. Korisnički profil i postavke:

Izaberite potpis i avatar po svojoj volji, vodeći računa da ne bude uvredljiv. Možete koristiti latinicu i ćirilicu kao dva potpuno ravnopravna pisma u BiH.

Administrator može promijeniti detalje profila i pomoći vam da uredite svoj profil ako to opravdano zahtjevate, ili ako je sadržaj vašeg profila suprotan pravilima foruma(uvredljivi nazivi i materijal)
Privatne poruke su odlična opcija za diskretniji dijalog i upoznavanje korisnika, te korespodenciju sa urednicima foruma i portala. Zloupotreba privatnih poruka, prijetnje i vulgarnosti nisu dopuštene.

Ne iznosite privatne podatke nikome ako niste potpuno sigurni šta činite.

Napominjemo da ni administrator foruma nema pristup privatnim porukama, ali da sve privatne poruke mogu biti obrisane, a opcija privatnih poruka uskraćena.

Administratori imaju pravo da promijene ova pravila u bilo kojem trenutku.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pozivamo vas da na forumu pišete o svojoj svakodnevnici, da savjetujete i pomažete jedni druge ne gledajući ko je ko.
Forum ne služi samo za Gaming rasprave već i za diskusiju o običnim životnim stvarima.
Za otvaranje tema i pomoć u pisanju, idejama i materijalu, moderatori foruma vam uvjek stoje na raspolaganju i to je apsolutni prioritet moderacije.


Pomozite nam da zajedno napravimo forum što boljim..
Back to top Go down
https://jeditekodjoa.bosnianforum.com
 
Pravila foruma
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Forum-
Jump to: